Aangrijpend verhaal Purmerendse coronapatiënte

Bianca Langkemper uit Purmerend is een van de velen die met corona in het ziekenhuis belanden en zelfs vier weken in coma wordt gehouden op de IC. Voor de camera van RTV Purmerend vertelt ze over haar ervaringen. "Als je het niet zelf meemaakt, besef je niet hoe erg het is."

Eind december 2020. Bianca’s zoon komt thuis met de mededeling dat een collega van hem corona heeft. Een dag later is hij zelf ziek en Bianca twee dagen later. Het gaat van kwaad tot erger met haar. Ze wordt opgenomen in het Dijklander in Purmerend, maar haar toestand verslechtert zodanig, dat ze wordt overgebracht naar de IC. Ze is dan al verhuisd naar een ander ziekenhuis, omdat in het Dijklander geen plek meer was.

Ze herinnert zich goed het moment dat ze na vier weken wakker wordt. “Het was doodeng. Je ligt daar met een buis in je keel. Je wilt van alles vragen, maar dat kan dus niet." Bianca vertelt in het vraaggesprek met Jardo Louw van RTV Purmerend over de moeilijke en soms ‘mensonterende’ momenten in het ziekenhuis en haar revalidatie. "Ik ben niet meer dezelfde persoon als vóór covid. Veel kan ik niet meer, maar ik hou me vast aan wat ik wel bereikt heb. Ik ben er!"