Aanleg fietsroute Kanaaldijk afgerond

Met de aanleg van het laatste stukje fietspad tussen de Sluisbrug en de Melkwegbrug is de fietsroute die Purmerend en Amsterdam aan elkaar verbindt nu officieel af. Een voordeel van de 13 kilometer lange fietsroute is dat grote wegen en kruispunten grotendeels worden vermeden, waardoor fietsers zich binnen 40 minuten in het centrum van Amsterdam begeven. Met een elektrische fiets is dit zelfs in een half uur. 

De fietsroute is onderdeel van het fietsbeleidsplan dat in 2010 is gemaakt door de gemeente Purmerend in afstemming met de Vervoerregio. Dat het fietspad even op zich heeft laten wachten heeft te maken met de bouw van de nieuwe woonwijk Kop West, waar de fietsroute doorheen loopt. “Je gaat natuurlijk geen fietsroute aanleggen terwijl daar nog gebouwd wordt”, aldus Edward van Schooten, mobiliteitsadviseur en projectleider van gemeente Purmerend.

De fietsverbindingen vanaf Purmerend worden nog verder uitgebreid. Er ligt een plan klaar om ook aan de noordkant bij de Sluisbrug een fietsroute richting Zaanstad en Hoorn aan te leggen.