Abseilen bij gemeentehuis Purmerend

Personeel van de gemeente Purmerend zorgde in de ochtend van 13 september voor een stunt. Medewerkers konden abseilen voor het goede doel om geld op te halen en aandacht te vragen voor het Fight2cancer festival op zaterdag 17 september. Als eerste ging gemeentesecretaris Arjan Heiner. Heiner:’ Ik vond het heel spannend vooral ook omdat ik als eerste moest’. 

Tekst gaat verder onder de video.

Heiner gaf het goede voorbeeld want gedurende de ochtend gingen 60 medewerkers hem na. De actie werd begeleid door medewerkers van een speciaal team van de Amsterdamse politie. Voor twijfelaars, met of zonder hoogtevrees, een extra zetje om toch mee te doen.  

Uiteindelijk moeten al deze acties leiden tot een spektakel feest op zaterdag 17 september in het Leeghwaterpark. Bestuursvoorzitter Mick Smits roept alle Purmerenders op die dag het leven te vieren. Smits: ‘Kom in actie samen met vrienden, familie of collega’s door te zwemmen, wandelen of gewoon weg te genieten van leuke muziek in het park’. Zo steunt onder andere RTVPurmerend Wesley Dekker, vrijwilliger bij de omroep. 

Voor het zwemmen start in het Leeghwaterbad ieder uur een groep zwemmers die 45 minuten lang baantjes trekken. De eerste groep begint om 12 uur, de laatste om 16 uur. Wandelen kan ook; kort of lang voor ieder wat wils. De lange wandeling begint om 12 uur 30, de korte om 15 uur. Beide finishen tussen 15 uur 00 en 16 uur 00.

Voor programma en informatie over het zwemmen en wandelen zie-  https://www.fightcancer.nl/event/sportief-festival-2-fight-cancer