Aflopende bestuursperiode, wethouder Van Meekeren zwaait af

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Wethouder Van Meekeren beleefde een toch wel vreemde week. De vorige bestuursperiode is officieel afgelopen en dus neemt hij afscheid als bestuurder.

Woensdag 23 maart was niet alleen voor de vijf benoemde wethouders een bijzondere dag, maar ook voor Paul van Meekeren. De dag dat het nieuwe college geïnstalleerd werd was zijn laatste dag. "Een eer was het om te werken voor Purmerend", benadrukt de D66-wethouder. "Ik heb me tijdens de bestuursperiode ingezet voor onderwerpen die me na aan het hart gaan."

'Purmerend in mijn hart'

De dagen rondom het afscheid van Van Meekeren waren voor hem een tijd van terugkijken op de afgelopen jaren. De coronapandemie heeft een zware stempel op zijn bestuursperiode gedrukt. "Ik heb veel bewondering voor de ambtenaren en organisaties en instellingen die flexibiliteit en creativiteit toonden om er in moeilijke tijden te zijn. Nu ik 22 jaar in onze stad woon, kan ik wel zeggen dat ik Purmerend in mijn hart heb gesloten."

Van Meekeren heeft in klein comité afscheid genomen van collega's, raadsleden en diverse Purmerendse organisaties. In zijn toekomstige carrière wil hij zich blijven richten op de energietransitie.