Afscheid van Don Bijl; dertien jaar burgemeester (fotoreportage)

Ellen van Selm wordt 22 september beëindigd tot de nieuwe burgemeester van Purmerend en Beemster. De afgelopen week stond in het teken van het afscheid van burgemeester Don Bijl. Zo was er een publiek afscheid, de laatste raadsvergadering van Bijl en een besloten bijeenkomst in de Purmaryn. Hieronder een overzicht.

Inwoners van Purmerend hadden woensdagavond de kans om tijdens een informele inloop gedag te zeggen tegen burgemeester Bijl. Uiteindelijk kwamen er minder mensen dan op gehoopt werd. "Het is geen geheim dat we meer mensen verwacht hadden", vertelt een woordvoerder aan RTV Purmerend, "maar iedereen heeft op deze manier een kans gehad om nog even te praten met de burgemeester. En bovendien doordat er minder mensen waren heeft Don Bijl echt voor iedereen de tijd gehad." Fotograaf Han Cozijn was bij de inloop in het gemeentehuis.

Tekst gaat verder onder de fotoreportage en video.

De gemeenteraad zwaaide Don Bijl donderdagavond uit met een erepenning. Bijl kreeg het eremetaal na zijn laatste raadsvergadering als dank voor 'zijn tomeloze inzet'. "U was voor zowel de gemeente als de raad van groot belang", vertelde vicevoorzitter Bert Meulenberg. Tot aan de installatie van Ellen van Selm op 22 september hangt de ambtsketen om de nek van locoburgemeester Mario Hegger.

Tekst gaat verder onder de foto's.

Theater De Purmaryn was vrijdagmiddag het decor voor het besloten afscheid van Don Bijl. Onder meer het Stedelijk Orkest en de raadsleden waren daarbij aanwezig. Hieronder een aantal foto's.