Agenda filmhuis februari; films over oorlog, vrede en liefde

Maar liefst drie van de negen films, die deze maand in het Filmhuis te zien zijn, spelen zich af in het verleden. Het zijn Napoleon, Maestro en Le pot-au-feu; voor onze lezers door het filmhuis geselecteerd. Kort geleden  te zien in de Nederlandse bioscopen, nu al vertoond in het Filmhuis Purmerend.

Napoleon

Napoleon is een spectaculaire film over de opkomst en ondergang van de vermaarde Franse keizer Napoleon Bonaparte. Naast de vele boeken en schilderijen over hem, nu een heel dynamische film. Net als zijn liefde voor Josephine en zijn honger naar macht geeft de film een inkijkje in de geraffineerde, militaire- en politieke strategieën van Napoleon.  Een magistraal epos van de hand van regisseur Ridley Scott met Joaquin Phoenix in de rol van Napoleon.

Maestro

Maestro verbeeldt het  verhaal van de levenslange relatie tussen de componist/dirigent en zijn vrouw Felicia Bernstein. Ongetwijfeld houdt Bernstein van zijn vrouw, maar hij verlangt naar jonge mannen. De film laat zien hoe hij een bijzondere band krijgt met de klarinist David Oppenheim. Een groots en emotioneel verhaal over familie en Liefde, maar bovenal een ode aan het leven en de kunst.

Le pot-au-feu

Een film over hoe kookkunst mensen bij elkaar kan brengen. Uitmuntende kok Eugenie heeft 20 jaar gewerkt voor de levensgenieter Bouffant. Ondanks hun romantische relatie kwam het nooit tot trouwen. Om Eugenie voor zich te winnen, besluit Bouffant voor haar te gaan koken. De film is geïnspireerd op het boek ‘La vie et la passion de Dodin-Bouffant’ van Marcel Rouff.

Praktische zaken

Het Filmhuis Purmerend staat aan de Kerkstraat 11, 1441 BL in Purmerend. Kaartjes moeten vooraf besteld worden in verband met een maximum aantal bezoekers. Dat kan via deze KNOP en vervolgens films aanklikken voor tijden en tickets bij de betreffende film. Voor vragen en nadere informatie kan gemaild worden naar info@filmhuispurmerend.nl
Fotobewerking: E.Ruis