Allergedachtenisavond: herinneringen bij overleden dierbaren

Zaterdagavond 28 oktober is het kerkhof aan de Overweersepolderdijk open voor Allergedachtenisavond. Tijdens Herinnering in het licht kan men in stilte herinneringen ophalen bij het geleefd leven van dierbaren. Het is een speciale avond op het sfeervol met lichtjes, fakkels en vuren aangekleed monumentaal terrein. Men kan een kaarsje aansteken, een boodschap of wens schrijven of genieten van de sfeer. Iedereen, ongeacht levensovertuiging, is welkom om te gedenken en herinneren, de toegang is gratis.

Allergedachtenisavond is er om stil te staan bij naasten die in het hart voortleven. Door een boodschap, wens of herinnering in het licht te plaatsen of door over hen te praten.

Wandelroute op kerkhof

Een route gaat langs verschillende monumenten op het kerkhof om te herdenken, te herinneren of even stil te staan bij iemand. De wandeling gaat langs de kinderheuvel waar de ongedoopte kindjeszijn begraven, het monument voor de plotseling uit het leven gerukte verkeersslachtoffers, het monument op het gezamenlijke graf van hen die geen andere uitweg zagen dan zich van het leven beroven en de vlinderboom met persoonlijke herdenkingsvlinders.

Foto delen

Het is mogelijk namen en foto’s van overleden dierbaren te delen. Dat kan door een foto met naam, geboorte- en overlijdensdatum te sturen naar info@kerkhofoverweersepolderdijk.nl. Tijdens de Allergedachtenisavond zijn de foto’s op het kerkhof te zien.

Nadere info

Het gerestaureerde kerkhof uit 1875 aan de Overweersepolderdijk 24 is open van 18.00 uur tot 21.00 uur. De Allergedachtenisavond is een sfeervolle, jaarlijkse gebeurtenis. Nadere informatie staat op de website kerkhofoverweersepolderdijk.nl.

Foto: Evert Ruis