'Ambitieuze' Kalaitzis gaat vol voor nieuwe job bij Purmersteijn

Vanaf het nieuwe seizoen neemt Kiri Kalaitzis bij Purmersteijn het stokje over van Mo El Bouziani als trainer. We spreken hem uitgebreid in het programma Purmerend Sport.

Als jonge jongen voetbalde Kalaitzis onder andere in de jeugdopleiding van FC Utrecht en Roda JC, voordat hij op zijn zeventiende begon om trainingskampen te organiseren bij de KNVB. Bij de nationale voetbalbond kwam hij fulltime in dienst en was hij onder meer docent voor de trainersopleidingen. In zijn functie bij de KNVB werkte hij samen met vele bekende voetballers: "Matthijs de Ligt, Noa Lang, Donyell Malen en Justin Kluivert heb ik meegemaakt, maar ook Rowin Mol (die bij Purmersteijn speelt)."

Nieuwe stap

De Heemskerker trok na veertien jaar de deur dicht bij de KNVB en ging in het bedrijfsleven werken. "Ik wilde mijn ambities als hoofdtrainer waarmaken en kon het niet meer combineren." Zijn laatste klus was bij DEM uit Beverwijk. Daarvoor werkte hij onder meer in de jeugdopleiding van FC Volendam en bij RKDES. (Tekst gaat verder onder de post)

Derde divisie

DEM speelt in de derde divisie, een niveau hoger dan Purmersteijn. "De stap naar de derde divisie lijkt me redelijk haalbaar, de laatste jaren heeft Purmersteijn de juiste stappen gemaakt. Voor deze overstap heb ik nog even gebeld met Mo El Bouziani, die ik nog les heb gegeven bij de KNVB." (Tekst gaat verder onder de video)

Duidelijke visie

Kalaitzis omschrijft zichzelf als een ambitieuze trainer met een duidelijke visie om te voetballen. "Ik wil graag een aanvallende speelwijze hanteren en dat past ook bij Purmersteijn. De komende maanden zal ik vooral de club leren kennen. Het is ook belangrijk om de selectie te gaan vormen en een duidelijker beeld voor komend seizoen te krijgen."

Voor Purmersteijn begint komende zondag de tweede seizoenshelft tegen HBC in Heemstede. Presentatoren Arno van der Breggen en Milton Pus spreken woensdagavond met Kitty Lynn Joustra. Ze werd afgelopen weekend Europees kampioen met de waterpolosters. Purmerend Sport is te bekijken en beluisteren tussen 19.00 uur en 20.00 uur bij RTV Purmerend.