Amfitheater Leeghwaterpark krijgt opknapbeurt

De culturele sector in Purmerend krijgt voor de tweede keer een financieel steuntje in de rug. De gemeente heeft bepaald dat het tweede COVID steunpakket van ruim 558.000 euro voor deze sector beschikbaar komt. Daar bovenop heeft de gemeente bij de provincie een aanvraag ingediend van bijna 1650.000 euro aan steun. De gemeente wil daarnaast het amfitheater in het Leeghwaterpark opknappen.

Dat hele bedrag wordt bestemd om verenigingen financieel gezond te houden. De gemeente ziet ook dat als gevolg van corona geld nodig is om de culturele activiteiten in de stad weer nieuw leven in te blazen. Omdat er vooralsnog meer mogelijkheden zijn om voorstellingen in de buitenlucht te houden wil de gemeente investeren in het opknappen van het amfitheater in het Leeghwaterpark. Daarnaast wordt ingezet op een publiekscampagne voor sport en cultuur, het ondersteunen van livestream mogelijkheden en investeringen in hybride lesgeven.

Wethouder Tijmstra over het tweede steunpakket“Door diverse lockdown perioden in 2020 en 2021 zijn de culturele instellingen in Purmerend een groot deel van het jaar gesloten geweest. Het culturele veld heeft het moeilijk in deze tijd. In eerste instantie door het wegvallen van een groot deel aan inkomsten, maar ook het consumentengedrag is een onzekere factor. Daarom heeft het college ook breed ingezet, Niet alleen met een tweede steunpakket voor de sector, maar bijvoorbeeld ook door in te zetten op een publiekscampagne zodat inwoners weer worden gestimuleerd om actief deel te nemen aan het sportieve en culturele aanbod.’