Amsterdammers aangehouden voor overval op Used Products

De recherche heeft woensdagochtend 30 maart twee verdachten aangehouden voor een gewapende overval op de Used Products aan de Purmerendse Hoogstraat.

Het gaat om Amsterdammers van 20 en 22 jaar oud. Er zijn huiszoekingen gedaan, hierbij is een vuurwapen in beslag genomen. Lang tastte de politie in het duister over de zaak rond de gewapende overval op de winkel aan de Hoogstraat. In januari besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Tijdens de uitzending werden bewakingsbeelden getoond van de twee mannen die op 7 augustus 2021 de overval pleegde. De mannen kwamen die zaterdagochtend rond 11.10 uur de winkel binnen. Onder bedreiging van een wapen knevelden ze zowel een medewerker als een klant. Nadat de buit binnen was, vertrokken de overvallers en reden weg met een scooter in de richting van de Westerstraat.

Niet de eerste keer

Treurig genoeg was de overval van afgelopen augustus niet de eerste keer voor de tweedehandswinkel. In mei 2020 werd er ook al een overval gepleegd. Een 24-jarige Amsterdammer is begin dit jaar hiervoor veroordeeld, hij kreeg een gevangenisstraf van vier jaar. Ook moet de man een bedrag van 150.000 euro terugbetalen. Het is onbekend of de eerdere overval te maken heeft met de overval waarvoor nu twee verdachten zijn aangehouden.