Anonieme tip leidt naar hennepkwekerij in woning Speenkruid: "Dit baart zorgen"

Een anonieme tip heeft geleid tot de vondst van een hennepkwekerij in een huis aan de Speenkruid. Burgemeester Ellen van Selm heeft besloten om de woning voor zes maanden te sluiten. "Ik zie vaker dat er hennep in een woning wordt gekweekt. Dit baart mij zorgen."

"Een hennepkwekerij kan voor groot gevaar zorgen, zoals brand door oververhitting of kortsluiting", legt Van Selm uit. "Daarnaast is er ook een risico op geweld doordat een kwekerij wordt beroofd."

Zeer professionele kwekerij

Volgens de gemeente is de vondst in de woning van een buiten categorie; het zou om een zeer professionele kwekerij gaan. "Op de eerste verdieping stonden 166 hennepplanten en op de zolder was een kweektent met 47 hennepplanten. Daarnaast zijn 2.750 gram gedroogde henneptoppen en 400 gram hennepgruis gevonden. Bovendien werd stroom gestolen."

Vermoedens van een hennepkwekerij kunnen gemeld worden bij de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Ook is het mogelijk om contact op te nemen met de gemeente. Dat kan via het e-mailadres vermoeden@purmerend.nl.