Astrid Waernes uit Purmerend komt met tweede kinderboek

Het zijn drukke tijden voor de Purmerendse Astrid Waernes. Afgelopen week bracht zij haar tweede kinderboek De Magische Zon uit. "Met dit boek wil ik laten zien dat blijven dromen belangrijk is. Want dromen en fantaseren is cruciaal."

Daar ben ik weer, zegt Waernes. Ze stapt samen met haar dochter de studio van RTV Purmerend binnen. De Purmerendse sprak eerder al in de podcast over haar eerste boek en is nu te gast om te praten over het vervolg. "Het gaat over twee kinderen, Sofie en Jasper, die een magisch en spannend avontuur beleven."

Het is dan wel een kinderboek, maar er zitten ook lessen voor volwassenen in - vertelt Waernes aan Wesley Dekker. "Durven dromen is de boodschap van het boek en eigenlijk is het voor iedereen een goed advies."

Nog vijf boeken

De Purmerendse heeft eigenlijk altijd al geschreven en dat gaat de aankomende jaren niet veranderen. "Ik heb met de uitgeverij afgesproken dat er nog vijf boeken komen. Het duurde drie jaar voordat De Magische Zon er was, maar de volgende komt sneller." Wanneer? Dat wil de schrijfster nog niet zeggen. "De inspiratie komt wanneer die komt. Ik wil niet ergens aan vastzitten."

Wesley's Podcast is elke maandagavond vanaf 21:00 uur bij RTV Purmerend. Radiofrequentie 104.9 FM, televisiekanaal Ziggo 34 en KPN 1390. Ook is het mogelijk om de aflevering met Astrid Waernes te beluisteren via deze link of hieronder.