Atlete Eline Mast even terug in Purmerend: "Enorm gave ervaring om in Amerika te studeren"

Eline Mast is één van de vier Purmerendse sporters die sport en studeert in Amerika. De atlete komt sinds afgelopen zomer uit voor de Huskies, de verzamelnaam voor de sportteams van de Houston Christian University. “Het is tot nu toe een enorm gave ervaring”, vertelde Mast in radioprogramma Purmerend Sport.

Haar leven is wel erg veranderd sinds haar vertrek naar Amerika. “Ik heb er veel aan gehad en ook veel uitgehaald tot nu toe. Daarom kijk ik er ook weer naar uit om terug te gaan.” In het begin was het moeilijkste de taalbarrière. “Het spreken van Engels ging in het begin wel moeizaam. Gelukkig ging dat steeds beter. Mijn teamgenoten konden mij eerst niet verstaan, maar dat is nu niet meer zo. Ze hebben mij goed opgevangen en werd overal bij betrokken.”

De Purmerendse heeft voor haar universiteit ook aan een paar wedstrijden meegedaan.  “Dat was ook een mooie ervaring. Er deden zoveel verschillende teams en scholen aan mee. Het zijn enorme wedstrijden, waar driehonderd deelnemers aan start verschijnen. Dan heb je een enorm veld, waar je met zijn allen over rent.”

Ophypen

Uniek voor Mast was ook dat ze niet meer in haar eentje naar wedstrijden gaat. “Het is toch leuker om in teamverband te lopen. Dan kun je elkaar ophypen. Hier draag je ook allerlei attributen en pakken ze het ook serieus aan. Ik krijg er een beetje een High School Musical-vibe van. In het begin moest ik daar aan wennen, maar je wordt er uiteindelijk in mee gezogen.”

28 graden

Mast is 14 januari weer teruggegaan naar Houston. “Ik kijk er weer naar uit om in het ritme te komen en de mensen weer te zien. Het wordt wel lastig om weer overal afscheid van te nemen, net zoals in de zomer. Ik ga nog heel erg genieten van de laatste dagen in Nederland. Al klinkt die 28 graden in Texas erg aantrekkelijk.”

Bekijk hieronder het gesprek van Arno van der Breggen en Milton Pus met Eline Mast.

Foto: aangeleverd