Atlete Tjin-A-Lim goed begonnen aan indoorseizoen: “Olympische Spelen is het doel”

Maayke Tjin-A-Lim komt uit op het onderdeel hordelopen. De atlete loopt indoor de 60 meter en buiten de 100 meter. Tjin-A-Lim is goed aan het indoorseizoen begonnen door zich te plaatsen voor de EK in Istanboel. “De Olympische Spelen in Parijs is wel mijn hoofddoel”, vertelt ze in het radioprogramma Purmerend Sport.

“Ik ben heel erg positief over het begin van het indoorseizoen”, vertelt de atlete. “Het gaat echt de goede kant op. Als ik stabiel kan blijven presteren, komt de uitschieter vanzelf.” Die uitschieter behaalde zij vorige maand in Luxemburg door de 60 meter horden binnen 8 seconden te lopen.

Olympische Spelen

Dat leverde haar direct de limiet voor de EK op. “Het is nog even afwachten of ik daarheen mag, maar het is wel de bedoeling om daar te pieken. Na de EK is het indoorseizoen wel afgelopen, desondanks wil ik mij wel graag plaatsen voor de WK outdoor in Boedapest. Daar moet ik ook eerst een limiet voor lopen. Mijn hoofddoel blijft de Olympische Spelen in Parijs van volgend jaar.”

Papendal

Tjin-A-Lim is woonachtig in Hoorn en wordt al jaren getraind door Purcy Marte. Hij is ook de reden dat ze op haar 17e verhuisde naar Purmerend. “Ik ben de enige pupil van Purcy en we trainen bij AV Zaanland in Zaandam. Met trainen op Papendal ben ik op dit moment niet bezig, omdat ik op mijn plek zit bij Purcy.”

Aanvankelijk zou de atlete ook meedoen aan de NK indoor van afgelopen weekend, maar meldde zich uiteindelijk af.

Woensdagavond is WBSV-trainer Ron Smid te gast in Purmerend Sport.