Avondvierdaagse weer groot succes

De sfeer zat er de afgelopen week goed in bij de wandelaars van de Avondvierdaagse. Afgelopen donderdag, 15 juni, was de laatste wandelavond van de 73e editie van de Avondvierdaagse in Purmerend. De avondzon verlichtte het plein en de terrassen waren goed gevuld met bezoekers die onder het genot van livemuziek een hapje of drankje consumeerden.

Rond acht uur ’s avonds hadden de meeste wandelaars hun laatste wandeling van de Avondvierdaagse afgerond. De meesten stonden in een lange rij te wachten om een lekker verkoelend ijsje te krijgen na de warme wandeltocht. 

Warmte

Ondanks de warme temperaturen, zijn er dit jaar 2.025 wandelaars die zich hebben aangemeld voor de tocht, waarvan 1.700 kinderen van scholen in en rond Purmerend. Daarbovenop hebben nog eens 100 mensen zich na-ingeschreven op maandag, de startdag. Toch zijn er vanwege de warmte ook wat mensen niet op komen dagen, zo meldt Wandelsportvereniging Purmerend, de organisator van de vierdaagse wandeltocht.

Succes

Vooral de vijf kilometertocht is populair onder de wandelaars. Dit jaar liepen er 1.878 wandelaars deze afstand. 147 wandelaars liepen de tien kilometer. De organisatie merkt een stijgende lijn op in het aantal aanmeldingen: dit jaar liepen er ruim 400 wandelaars meer mee dan in 2022. 

Volgend jaar

Wandelsportverenging Purmerend wil ook alvast de data voor 2024 vermelden, zodat geïnteresseerden deze data in hun agenda kunnen zetten. Zo wordt de Bloesemtocht 2024 gehouden op 13 en 14 april en is de Avondvierdaagse 2024 van 17 tot en met 20 juni.

Foto: Sophie Stokman