AZ biedt Purmerender contract tot 2028: 'Ik heb keihard gewerkt'

De 18-jarige Jayden Addai heeft reden voor een feestje. De Purmerendse vleugelaanvaller mag ook de komende vijf jaar bij AZ blijven. "Nu is het zaak dat ik definitief ga aansluiten. Het is mijn doel nog voor de winterstop officiële minuten in de eredivisie te maken", reageert Addai.

De Purmerender begon zijn voetbalcarrière bij VPV Purmersteijn, schrijft mediapartner NH. In 2016 kwam hij in de jeugdopleiding van AZ terecht. Dit seizoen speelt hij bij Jong AZ. Daar valt hij op door zijn goals. In het topscorerklassement van de eerste divisie staat hij tweede met negen treffers. 

Vorig jaar won hij met het onder 19 team van AZ de Youth League. Op 8 april 2022 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal. Dat deed hij in het duel van Jong AZ tegen FC Emmen (3-0 verlies). Ook werd hij dit seizoen genomineerd voor beste talent van de eerste periode.

Minuten in eredivisie

"Ik heb deze zomer keihard gewerkt om bij AZ 1 te komen. Het is gelukt een paar weken te mogen meetrainen en voor mijn gevoel heb ik een goede indruk achtergelaten", zegt de voetballer.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts ziet een veelbelovende toekomst voor Addai. "Hij staat hoog op de topscorerslijst in de eerste divisie, wat heel bijzonder is voor een jongen die dit jaar voor het eerst regelmatig speelt bij Jong AZ. Het zal niet lang meer duren voordat hij zijn aansluiting vindt bij AZ 1. Hij is enorm ambitieus en maakt graag snel stappen, maar hij weet ook dat dit via een geleidelijke weg moet. Daar is hij op dit moment hard mee bezig."

Foto: NH Media