Balkenende en supermarkt moeten stadion FC Volendam duurzaam maken

Het nieuwe stadion van FC Volendam in de Purmer moet een baken van duurzaamheid worden, aldus de voetbalclub. Zo wil onder andere supermarktketen Lidl helpen om het ‘stadionkwartier’ van de grond te krijgen. Oud-premier Jan-Peter Balkenende zou al een toezegging hebben gedaan om een adviserende rol te spelen rondom de duurzame ambities.

De berichten die FC Volendam de deur uit doet over een nieuw stadion hebben allemaal een ding gemeen; ze blaken van ambitie. De club kijkt niet alleen naar de mogelijkheid om een stadion te bouwen in de Purmer, maar wil uitgroeien tot een vaste waarde binnen de regio. ‘‘De afgelopen periode heeft FC Volendam constructieve gesprekken gevoerd met diverse partijen en instanties. We hebben gebrainstormd over een zo kansrijk mogelijk project waarin sport, onderwijs, duurzaamheid, gezondheid en het bedrijfsleven samenkomen’’, melden de sportievelingen over het nieuwe stadion, genaamd ‘t Skip.

Lidl en Balkenende

Een opvallende combinatie wordt gezocht bij het zo duurzaam mogelijk maken van ’t Skip; supermarktketen Lidl en oud-premier Jan-Peter Balkenende. ‘‘De supermarktketen is bereid een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het stadionkwartier. De toezegging van oud-premier Jan-Peter Balkenende om een adviserende rol te spelen in de duurzaamheidsplannen geeft het een extra boost.’’

’t Skip is dan nog wel voor anker, maar als het aan FC Volendam ligt, gaan de trossen los.