Balkons Mont Saint Michel hersteld: ‘‘Het duurde allemaal erg lang’’

Werkzaamheden aan de balkons van het complex Mont Saint Michel zijn met succes afgerond: na ruim acht maanden kunnen bewoners weer gebruikmaken van de balkons. Intermaris bracht in juli naar buiten dat de balkons onderhevig waren aan constructiefouten.

‘‘Wat fijn dat we nu weer gebruik mogen maken van het balkon’’, meldt een bewoner van het complex aan RTV Purmerend. ‘‘Het duurde allemaal erg lang.’’ Woningcorporatie Intermaris laat in een bericht weten dat de herstelwerkzaamheden een maand eerder gereed zijn. ‘‘Als dank voor de goede samenwerking ontvangen de bewoners een paaspresentje. Daarnaast zijn alle bewoners voor de gehele periode schadeloos gesteld.’’

De eerste bewoners van het complex in Kop West kregen op 24 juni 2019 de sleutel. Intermaris bracht afgelopen juli het bericht naar buiten dat bewoners per direct geen gebruik meer mochten maken van de balkons. Er werden mankementen ontdekt, nadat de woningcorporatie diverse klachten binnenkreeg en een onderzoek instelde. Als tijdelijke oplossing werden medio juli stevige metalen buizen onder de balkons geplaatst, maar het verbod op gebruik van het balkon bleef van kracht.

Wij gingen vorig jaar juli langs bij de woningcorporatie: