Band Jurre Otto komt met ep: ‘‘We wilden weer wat uitbrengen’’

Het afgelopen jaar zou cruciaal worden voor Purmerender Jurre Otto. Met zijn band Queen’s Pleasure stonden festivaloptredens en een clubtour gepland. Door de huidige coronacrisis werd alles afgezegd, maar bij de pakken neerzitten doet de band niet. Wesley Dekker praat in zijn podcast met Jurre Otto over onder andere de nieuwe ep en de geplande livestream in de Melkweg.

Queen’s Pleasure is opgericht door vier jongens in januari 2016 en heeft de afgelopen jaren opgetreden op bekende podia als Noorderslag en bij De Wereld Draait Door (DWDD). De ep ‘Panic from Dublin’ is vrijdag 2 april uitgekomen. ‘‘We wilden gewoon simpelweg weer wat uitbrengen’’, benadrukt de frontman van Queen’s Pleasure. ‘‘Er is zoveel inspiratie.’’

 Van een nummer over een auto tot een mogelijke scheiding van de band, volgens Jurre is vooral de realiteit inspirerend. ‘‘Bij mij komt inspiratie vaak in de auto of bus. Kortom, op de meest onhandige momenten. Ik noteer ideeën in mijn telefoon en ga verder met mijn dag. Wanneer we later met elkaar gaan zitten komen mijn aantekeningen weer van pas.’’

Tekst gaat verder onder de video.

Livestream

In de avond van zaterdag 3 april gaat het gebeuren. De band geeft een livestream weg in poppodium Melkweg. ‘‘Het is niet hetzelfde als optreden voor publiek. Ik mis de sfeer die een publiek geeft, maar dat is voor nu niet anders. Tijdens de livestream kun je wel weer even bezig zijn met muziek.’’ De livestream is vanaf 19.30 uur te volgen via deze link.

Beluister de podcast van Wesley Dekker met Jurre Otto via je favoriete podcastapp of op de radio. Wesley’s Podcast, elke maandagavond vanaf 21.00 uur bij RTV Purmerend, radiofrequentie 104.9 FM en televisiekanaal Ziggo 36 en KPN 1390.

Foto: Lotte Spek Photography