RTV Purmerend.nl

Beemster viswedstrijd druk bezocht!

De viswedstrijd in de Beemster van zaterdagavond werd druk bezocht. Maar liefst vijftien teams, bestaande uit vijf personen per team, hadden zich aangemeld.

Elk team bestond uit vier vissers en één teller, die bij een ander team aan het tellen sloeg. Het doel was om de meeste vis te vangen op de drie verschillende stekken die in de omgeving van Veldlust waren uitgezocht. Op elke stek verbleven de vissers een half uur. In totaal waren zes prijzen te vergeven, drie teamprijzen en drie individuele prijzen.

Oude wilgentak

De wedstrijd had vissers van veel verschillende leeftijden. Ook waren er bijzondere hengels te zien, waaronder een hengel die geïmproviseerd was uit een oude wilgentak. De hengel deed het nog best goed: “Ik heb tot nu toe vier vissen gevangen, voor mijn doen best veel.”

425 vissen

Aan het eind van de avond werden maar liefst zes prijzen uitgedeeld, drie voor de teams en drie individuele prijzen. De teamprijzen gingen naar de Familie Buijs, de Kroostduikers en de Karperwacht. De individuele prijzen gingen naar Hans Schipper, Kyena en de teller van het team 'Zo fris als een vis'. Hans Schipper was met zeventien vissen de best scorende man, Kyena was met achttien vissen de best scorende vrouw. De teller van het team 'Zo fris als een vis' had de beste schatting van het totaal aantal vis dat werd gevangen. De teller schatte 410 vissen, en het uiteindelijke totaal was 425 vissen.