Beemsterling aangehouden voor drugshandel

De politie heeft vrijdag 25 juni een 38-jarige man uit Middenbeemster aangehouden. Hij wordt er van verdacht al enkele maanden vanuit zijn huis te hebben gehandeld in verschillende soorten harddrugs. Recherche startte een onderzoek na meerdere meldingen via Meld Misdaad Anoniem. De dealer is voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft besloten dat de man voorlopig nog in de cel blijft.

Tijdens een actiedag van de gemeente, politie en Openbaar Ministerie werd jongstleden vrijdag een doorzoeking gedaan in een woning aan de Westerhem. Daarbij werd behalve de Beemsterling ook een koper van drugs aangehouden. Hij is inmiddels weer op vrije voeten. Tijdens de doorzoeking in de woning werden meerdere soorten drugs aangetroffen, waaronder hennep en cocaïne. Ook werd overig materiaal, dat bestemd is voor de handel in drugs, in beslag genomen.

Geweld

Burgemeester Heerschop: “Vanuit deze woning was sprake van ernstige vormen van overlast. Achter drugscriminaliteit gaat een wereld van geweld, bedreiging en intimidatie schuil. Ik vind het goed dat mensen dit gemeld hebben bij Meld Misdaad Anoniem en ik roep mensen op om dit soort signalen te blijven melden. De gemeente Beemster is de procedure gestart om nader te onderzoeken of vervolgstappen nodig zijn."

Belang

Het Openbaar Ministerie benadrukt het belang van meldingen van drugsoverlast door burgers in de aanpak. Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit, zoals drugshandel en het OM roept mensen op om bij een vermoeden van drugshandel 0900-8844 te bellen of via Meld Misdaad Anoniem (0800 -7000).

Boeren blokkeren N235 en N247 met tientallen trekkers en hooibalen