Beemsterling Geert Heikens stopt bij Binnendijks

Geert Heikens stopt bij de Binnendijks. Dat heeft de Beemsterling bekendgemaakt in de zomereditie van zijn blad. Heikens was dertien jaar verbonden aan het magazine dat verslag doet over het reilen en zeilen in de Beemsterse polder. "Het is tijd om andere leuke dingen te gaan doen", schrijft Heikens.

Met de Binnendijks is Geert Heikens uit Middenbeemster een begrip in de polder. Eerder kreeg hij al een Koninklijke Onderscheiding en twee jaar geleden won hij de BG Waarderingsprijs. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een bedrijf, instelling of persoon die de Beemster op bijzondere wijze op de kaart zet of zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap. Naast zijn werk bij de Binnendijks geeft Heikens theatrale rondleidingen door Middenbeemster. In 2019 bracht Heikens het boek 'Beemster in Beeld' uit, met daarin beelden van verschillende fotografen.

Over tot de orde van de dag

De Beemsterling stopt per 1 januari en heeft recent het bestuur en de andere redactieleden geïnformeerd. "We hebben een klein half jaar de tijd om het team te versterken. Voor nu over tot de orde van de dag. Er wachten ons nog tien nummers voor dit jaar."