Beemsterling voor vierde keer doelwit; woningoverval, horlogeroven en brandbom

Een man die in Zuidoostbeemster woont is donderdagochtend opnieuw het doelwit geweest van criminelen. De accountant werd dit keer thuis overvallen. Eerder werd de man al twee keer van zijn horloge beroofd en ontplofte een brandbom bij een van zijn panden. De woningoverval mislukte en er is niets buitgemaakt. De politie is op zoek naar drie voortvluchtige jonge mannen.

"Het is een vreemde situatie", zegt een Beemsterling die anoniem wil blijven. "Ik weet er het fijne niet van, maar dit ruikt niet fris." Een Purmerendse ondernemer benadrukt dat het een vreemde situatie is, maar dat dit 'de keerzijde is van het ondernemen'. ''Als het goed met je gaat en dat laat zien, kan dat mensen jaloers maken. Ze willen zelf ook succes en zoeken een manier om mooie spulletjes te krijgen."

Uit onderzoek van RTV Purmerend blijkt dat de ondernemer uit Zuidoostbeemster twee keer het slachtoffer is geworden van een horlogeroof, waaronder een maand geleden op de Antwerpenhaven, en er recent ook een brandbom bij een van zijn pandjes werd geplaatst. De politie wil geen uitspraken doen over een verband tussen de incidenten, maar zegt wel 'dat beide onderzoeken nog lopen en er tot op heden niemand is aangehouden'.

'Je kunt alles wel aan elkaar linken'

Volgens de Beemsterse ondernemer zelf ligt het verhaal anders. "Er is inderdaad vorige maand een brandbom afgegaan bij een van mijn pandjes, maar zo ken ik er nog wel een paar", zegt hij in gesprek met RTV Purmerend. "Er is afgelopen tijd ook een brandbom geplaatst bij een woning in de Overwhere en er was een plofkraak op Padjedijk. Je kunt alles wel aan elkaar linken." De ondernemer ontkent ten stelligste dat hij het doelwit is van criminelen. "We hebben te maken met een harder wordende maatschappij. Daar gaat het om en niet dat ik me met criminelen zou inlaten."

De recherche doet op dit moment onderzoek naar de woningoverval en is op zoek naar camerabeelden. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of door te bellen naar Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.