Bekende artiesten snellen naar Purmerend voor lancering concertreeks

Van Marco Schuitmaker tot Lee Towers. Een groep bekende Nederlandse artiesten kwam woensdagmiddag richting bedrijventerrein Baanstee-Noord. De aanleiding: de lancering van het Ahoy-concert van volkszanger John de Bever. Naast verschillende fotografen en entertainmentprogramma's, was ook RTV Purmerend te gast.

In de gewoonlijk rustige kantine van podiumtechniekbedrijf Triple Showtechniek was het een komen en gaan van bekende artiesten. Onze verslaggever loopt het gebouw in en krijgt koffie. "Kom maar hier zitten", zegt Lee Towers. Naast hem is een plek vrij aan de tafel. "Ik vind het echt geweldig om hiervoor gevraagd te worden. Ik zit al meer dan vijftig jaar in het vak. De warmte van collega's, dat ze je hiervoor vragen, is leuk."

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober vindt concertreeks De Bevers Live plaats in Ahoy. "We zijn hier in Purmerend om wat meer te vertellen over de concerten", vertelt De Bever aan RTV Purmerend. Op YouTube heeft de volkszanger tientallen miljoenen views met 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht'. Ook is hij wekelijks met man Kees te zien in de RTL-realitysoap De Bevers.

Tekst gaat verder onder de video.

"We krijgen veel reacties op het programma en het lijkt wel of iedereen het leuk vindt", vertelt De Bever. Hij begrijpt eerlijk gezegd niet waarom honderdduizenden mensen elke week de televisie aanzetten voor de soap. "Ik denk dat de mensen voelen dat het niet gescript is." Ondertussen wordt Lee Towers geïnterviewd door de entertainmentprogramma's en moet De Bever richting de oefenruimte.

Tekst gaat verder onder de foto.

Repetitie

Een aantal artiesten zingen 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht' en poseren voor de aanwezige fotografen. "Wat een drukte", zegt Bonnie St. Claire over de aanwezige pers. Even later staat ze naast onze verslaggever. "Het is super om met deze geweldige muzikanten te repeteren en dan ook nog op deze locatie. Het ademt hier naar muziek." Hoe het concert gaat worden? "Het is een luchtige show, maar ook wel spraakmakend. Veel leuke artiesten en dan heb ik ook nog de eer om daarbij te zijn. Geweldig."

Ondertussen haalt een promotiemedewerker weer alle artiesten bij elkaar. De repetitie voor concertreeks De Bevers Live gaan verder.