Bekeravontuur Purmersteijn ten einde, focus volledig op competitie

Gerald Oosterwolde is met ingang van het nieuwe seizoen toegetreden tot de trainersstaf van het eerste team van Purmersteijn. Samen met Valentijn Puttileihalat assisteert hij hoofdcoach Mo El Bouziani in de vierde divisie. Hij vertelde in Purmerend Sport over de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De Purmerenders zijn in juli al begonnen aan de voorbereiding. El Bouziani kon daardoor rekening houden met de vakantie van spelers en de staf. Oosterwolde: “We hadden vaak 14 tot 16 spelers op de trainingen. Het scheelde ook dat we geen vaders in het team hebben en eind juli nog tien dagen vrij konden geven. We zijn nu weer twee weken bezig.”

Voorronde KNVB-beker

Dat had alles te maken met de voorronde van het KNVB-bekertoernooi tegen Sportlust ’46 van afgelopen weekend. Door het behalen van de halve finale van de districtsbeker vorig seizoen, plaatste Purmersteijn zich daarvoor. Om deel te mogen nemen aan het officiële toernooi, moesten twee voorrondes overleefd worden. De Purmerenders gingen echter met 2-0 onderuit tegen Sportlust. Het bekeravontuur was voorbij en de focus kon volledig op de competitie.

Nieuwe opzet

In verschillende opzichten wordt het een interessant seizoen, aangezien de opzet van de vierde divisie is veranderd. De clubs uit de vierde divisie zaterdag en zondag zijn namelijk samengevoegd, waardoor Purmersteijn onder andere tegen AFC’34, Ajax Amateurs, De Dijk en Swift speelt. “Het zal zwaar worden aankomend seizoen”, weet Oosterwolde. “Er zitten veel voetballende ploegen bij en daardoor hebben we geoefend tegen onder andere AFC en ADO’20 (tweede divisie). Die conditionele prikkel zal belangrijk worden en dat werpt zijn vruchten af.”

Tekst gaat verder onder de video.

In de buurt

“We vinden het ontzettend leuk, dat de KNVB voor deze nieuwe opzet kiest”, stelt de assistent van El Bouziani. “Het is qua afstand een stuk voordeliger dan normaal, we spelen ook vooral in de buurt. Al is de kwaliteit van de clubs wel hoger geworden. Het kan alle kanten opgaan. We willen zo hoog mogelijk eindigen, maar we zijn -na afgelopen seizoen- een beetje huiverig om het woord kampioen te gebruiken.” In vergelijking met afgelopen jaar kent de club ook weinig mutaties. Oosterwolde verwacht dat Purmersteijn bovenin kan meedraaien.

Woensdagavond spreken Wesley Dekker en Arno van der Breggen met Koen Hageraats. De Purmerender haalde twee weken geleden brons op het WK racketlon in Rotterdam