Beschonken bestuurder belandt tegen verkeerspaal

Vrijdagavond 21 januari belandde een automobilist met hoge snelheid tegen een verkeerspaal. Het ongeluk gebeurde op de kruising Aziëlaan, Gorslaan en Jaagweg, rond 22.30 uur.  Uit een blaastest bleek later dat de bestuurder te veel had gedronken.

In de auto zat naast de beschonken bestuurder ook een andere persoon. Beide raakten niet gewond. Tijdens een blaastest ter plaatse bleek dat de man te veel had gedronken. Hij werd vervolgens aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Daar is volgens de formaliteiten een tweede blaastest afgenomen. Het voertuig is door de bergingsdienst afgesleept.

Rechter

De straffen voor rijden onder invloed zijn niet mis. Overtreders krijgen een strafblad en kunnen naast een boete, ook een gevangenisstraf verwachten. Daarnaast kan de rechter een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen.

Rijgedrag

Rijden onder invloed van alcohol leidt tot impulsiever en avontuurlijk rijgedrag, blijkt uit diverse onderzoeken. Automobilisten kunnen verkeerssituaties minder beoordelen en zijn minder alert. Overheidscampagnes waaronder de Bob-campagne proberen verkeersdeelnemers bewuster te maken van alcoholgebruik.

Foto: Inter Visual Studio