Beste gin komt uit Purmerend: "Dit is natuurlijk geweldig"

Brian Hirman en Fred de Bies van Spoonbill zijn blij. Hun Coffee Gin is in de prijzen gevallen als 'beste gin met een smaak' en 'beste gin van Nederland'. "Als je uit honderden inzendingen vanuit dertig landen gekozen wordt als beste, dan is dat natuurlijk geweldig."

"In alle eerlijkheid hebben we zonder grote verwachtingen meegedaan", vertelt Hirman aan RTV Purmerend. "We zijn een klein lokaal ginmerk en iets meer dan een jaar bezig." De Coffee Gin is als special ontwikkeld naast de Spoonbill Dry Gin en daar ging een lang proces aan voorafgegaan. "Fred is barista en samen zijn we met Brouwerij Berging en koffiebrander Spot On gaan experimenteren met smaken. De uiteindelijke keuze viel voor koffiebonen uit Nicaragua, jeneverbes en sinaasappel in pure graanalcohol."

Vriendschap en passie

Het duo Hirman en De Bies produceren gin naast hun betaalde baan, maar gaan gewoon op dezelfde weg door. "Spoonbill is geboren uit onze vriendschap en passie voor gin. We zijn heel erg blij met deze erkenning en we zien het vooral als aanmoediging om door te gaan. Met liefde gaan we onze gin verder ontwikkelen."

Foto's: aangeleverd/ Sandra van der Meulen