RTV Purmerend.nl

Betrokken buren zamelen sinterklaascadeautjes in voor kinderen

Acht beheerders van buurtkastjes in Purmerend voeren gezamenlijk actie voor het inzamelen van sinterklaascadeautjes. Ze willen voor iedereen die geen geld heeft om sinterklaas te vieren een leuk pakketje samenstellen. Bij de buurtkastjes kunnen mensen producten halen als ze het nodig hebben of brengen als ze het over hebben.

Volgens Nancy van Dijk, eigenaar van een buurtkastje en vrijwilliger bij de weggeefwinkel, is de actie meer dan ooit nodig. "De dagelijkse boodschappen zijn zo duur geworden dat mensen niet rondkomen. Zelfs niet als ze een baan hebben", vertelt Van Dijk tegen mediapartner NH. Uit ervaring weet ze hoe het is om niet goed rond te komen. "Dat heb ik gelukkig achter me kunnen gelaten maar daarom vind ik ook zo belangrijk om mensen te helpen die het moeilijk hebben."

En dat lukt goed, merkt de Purmerendse. "Ik zie dat mensen er gebruik van maken. Maar mensen zich schamen voor de armoede en daardoor zie ik steeds vaker pas als het donker wordt."

Waar staan de kastjes?

Wie iets wil weggeven, of juist iets nodig heeft, kan de kastjes vinden op de volgende adressen: IJsselstraat 10, Jan van Egmondstraat 11, Puntmosstraat 41, Bandijk 42, Veenweidestraat 27, Johan Wagenaarstraat 65, Koningsvaren 10, Weteringstraat 136, en Kennemerland 95.

Daarnaast is er op zaterdag 11 november vanaf 10:00 een inzameling bij Winkelcentrum Miro aan de burgemeester D. Kooimanweg.

Voor meer informatie over SoGoed kijk op stichtingsogoed.nl.

Foto: Evert Ruis