Bewakingsbeelden mishandeling in Opsporing Verzocht

Het onderzoek naar de gruwelijke mishandeling van de fietsenstallingbeheerder aan het Beatrixplein op 12 februari dit jaar zit vast. Reden voor de politie om via het tv programma Opsporing Verzocht bij publiek nogmaals aandacht te vragen voor deze zaak in de hoop dat mensen aan de hand van bewakingsbeelden informatie kunnen geven over de vermoedelijke daders.

Terug naar de 12e februari. De beheerder van de fietsenstalling aan het Beatrixplein wordt tegen het einde van zijn werkdag in het kantoortje zeer zwaar mishandeld en voor dood achtergelaten. Veertien uur later, op zaterdagochtend 13 februari, wordt hij door een collega aangetroffen. Het slachtoffer wordt zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen zijn aanzienlijk: een gebroken oogkas, kaak en neusbeen, een hersenbloeding en een zenuwaandoening.

Weinig waarde

De gealarmeerde politie zit meteen dat het kantoortje doorzocht is. Er missen spullen van weinig waarde: wat kleingeld, een tas met gereedschap en de jas en portemonnee van het slachtoffer. De jas en tas met gereedschap worden later in de omgeving van het Beatrixplein gevonden.

Op bewakingsbeelden van het kantoorgebouw naast het plein zijn twee mannen te zien, die volgens de politie in ieder geval verdacht worden van de diefstal en wellicht ook van de zware mishandeling. Ze lopen in de buurt van het Beatrixplein met een zware tas en een overduidelijk te grote jas. De politie wil graag weten wie die mannen zijn en hopen dat passanten zich iets herinneren.

Ruzie

Twee dagen vóór de mishandeling schijnt er een woordenwisseling te zijn geweest tussen de beheerder en twee mannen, meldde al eerder een getuige. Het blijft voor de politie voorlopig gissen of die ruzie iets te maken heeft met de mishandeling en recherche hoopt dat ook in deze zaak getuigen zich melden. Dat kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Zwakke gezondheid

Ondertussen gaat het niet goed met het 59-jarige slachtoffer. Zijn gezondheid was al zwak vanwege diabetes en hoge bloeddruk, maar door de opgelopen verwondingen kan hij niets meer. Volgens zijn broer is de man niet meer in staat om auto te rijden, fietsen of lopen. Ook zelfstandig wonen is niet meer mogelijk.