Bewakingsbeelden overval bij Opsporing Verzocht

De politie tast nog steeds in het duister in de zaak rond de gewapende overval op Used Products op zaterdag 7 augustus vorig jaar. Daarom besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht dinsdagavond uitgebreid aandacht aan deze zaak. Tijdens de uitzending waren duidelijke bewakingsbeelden te zien. De uitzending heeft helaas geen tips opgeleverd, meldt een woordvoerder.

De overval is die zaterdagochtend rond elven. Twee mannen lopen de zaak aan de Hoogstraat binnen en bedreigen de medewerker met een vuurwapen en een mes. Steeds weer willen ze van de medewerker weten waar de horloges liggen, maar de medewerker bezweert dat er geen horloges zijn. Na tien minuten komt een klant de winkel binnengelopen. Hij wordt onder dreiging van een vuurwapen gedwongen om naar het magazijn te lopen en wordt, net als de winkelmedewerker, met tie-wraps vastgebonden. De daders nemen telefoons, goud, zilver en contant geld mee in een Vomar-tas en lopen naar een scooter die geparkeerd staat in de Nieuwstraat.

De scooter wordt later die dag teruggevonden bij het Eendenlaantje aan de Burgemeester D. Kooimanweg. De overvallers zijn vermoedelijk daar overgestapt in een zwarte BMW 1-serie, die later op een parkeerplaats aan de Westervenne is aangetroffen. De politie vermoedt dat de overvallers uit de omgeving van Amsterdam komen. De beelden van de uitzending zijn hier te bekijken.