Bibliotheek Award helaas niet voor Bibliotheek Purmerend

Dit jaar is één van de genomineerde bibliotheek Purmerend. Helaas hebben zij niet gewonnen. De Award gaat naar Son en Breugel. Een spannende strijd tussen vijf bibliotheken van Nederland. “Jammer dat we niet eerste zijn geworden. We hadden gezonde spanning en de hoop dat we er bij zouden zitten”, zegt Van Halderen (directeur-bestuurder bibliotheek Waterland).

“De focus ligt dit keer met name op een vernieuwende programmering van activiteiten en evenementen”, aldus de jury. De beoordeling: een rondleiding, presentatie en anoniem bezoek van één van de juryleden. Er is gelet op onder andere de activiteiten, inrichting en uitstraling van de bibliotheek en de vriendelijkheid van medewerkers. Van Halderen was bij de rondleiding. “We hebben ze welkom geheten midden in een activiteit genaamd ‘boek-baden’. We laten mensen tot rust komen, vertellen over de oorsprong van het boek en de verbinding met de natuur. Ze waren er erg van onder de indruk!”

Jurycommentaar

De bibliotheek in Purmerend krijgt lovende reacties van de jury. “De bibliotheek heeft een sterk activiteitenaanbod met creatieve elementen. Ook wordt het goed gevonden door de jongere doelgroep.” Wel was er een kritiekpuntje. “Op het gebied van actieve benadering van klanten en bezoekers is nog wat te winnen” stelt de jury. Daar zegt Van Halderen volmondig ‘nee’ tegen. “Het is een momentopname geweest. Wij hebben gemiddeld zo elf- tot twaalfhonderd mensen per dag. In ons grote pand word je niet allemaal aangesproken door het personeel.”

Ben je benieuwd naar het actuele activiteiten-aanbod bij de bibliotheek? Kijk dan eens op: Bibliotheek Purmerend (bibliotheekwaterland.nl)

Foto: Evert Ruis