Boek over Purmerender Julius van den Berg in de winkel

Profwielrenner Julius van den Berg en Fabio Jakobsen werden vanaf 2015 gevolgd voor het boek Fabio & Julius door Menno Haanstra. Onlangs was Van den Berg te gast in Purmerend Sport en verklapte hij dat Purmerend nog altijd een belangrijk plekje heeft. "Ik blijf geboren en getogen Purmerender, dat zal niet veranderen."

De voormalig Purmerends sportman van het jaar reed afgelopen seizoen de Giro en de Vuelta. Bij de Ronde van Spanje was hij de eerste drager van de bolletjestrui. "Een superleuke herinnering om mee te mogen maken. Het was ook mooi om zo in het middelpunt van de belangstelling te staan. Beide etappes zat ik in de kopgroep en schreeuwde mensen mijn naam, op het podium staan was ook magisch."

Een logische vervolgstap na de Giro en de Vuelta lijkt de Tour de France, maar dat is voor Van den Berg nog onzeker. "De Tour staat zeker op mijn verlanglijstje, maar ik weet niet zo goed hoe de ploeg erover denkt. Het is nog onduidelijk welke rol zij voor mij komend seizoen hebben uitgestippeld."

Verhuizen

Sinds dit voorjaar is de Purmerender verhuisd naar Brabant en heeft geen spijt van deze beslissing. "Je kan iets meer kanten op om te trainen, in vergelijking met eerst. Ik heb iets minder trainingsmaatjes, maar ik zit hier prima op mijn plak. Voorheen trainde ik onder anderen met Cees Bol, Ramon Sinkeldam en Niki Terpstra. Ik train nu met Moreno Hofland, Daan Holle en Fabio (Jakobsen red.)."

Ondanks zijn verhuizing bezoekt de geboren Purmerender nog regelmatig zijn oude stad. "Mijn moeder woont er nog. Toevallig hebben we daar laatst nog Sinterklaas gevierd. Af en toe slapen we nog wel in Purmerend, dan train ik nog in Noord-Holland. Ik blijf een geboren en getogen Purmerender, dat zal niet veranderen."

Bekijk hieronder het volledige interview van Julius van den Berg in Purmerend Sport.

Foto: Joke Kerkhoff