Boekhandel organiseert evenementen met schrijvers in Purmaryn

In het nieuwe theaterseizoen komen diverse grote namen uit de auteurswereld richting Purmerend, dat heeft Henk Schulte bekendgemaakt in de podcast van Wesley Dekker. Onder andere Lale Gül, Özcan Akyol, Michael van Praag en de familie Chabot zijn vanaf september te zien in de Purmaryn.

Onder het motto ‘Schrijvers op de planken’ vertellen auteurs over het schrijverschap en gaan ze in gesprek met het publiek. Henk en Stefanie Schulte zijn eigenaar van boekhandel Het Leesteken en organiseren de middagen samen met De Purmaryn, waar het vanaf september plaats gaat vinden. ‘‘We hebben eerder onder een andere naam evenementen georganiseerd. Voor ‘Schrijvers op de planken’ willen we meer interactie met het publiek en aandacht voor de maatschappelijke context rond een boek. Wij denken dat boeken namelijk een groter belang hebben dan de gedrukte pagina’s.’’ Het tweetal hoopt een breed publiek aan te spreken: ‘‘Boeken zijn voor iedereen, dus hopen we ook dat deze evenementen voor iedereen zijn. We nodigen verschillende auteurs uit om zoveel mogelijk mensen aan te spreken.’’

Podcast

Henk Schulte is te gast in de 67ste aflevering van RTV Purmerend en vertelt over ‘Schrijvers op de planken’. Samen met Wesley Dekker heeft hij het verder onder meer over de afgelopen tijd. Net als veel andere winkels, waren boekhandels lange tijd dicht. Kunnen klanten de winkel nu weer vinden? En is lezen eigenlijk wel zo populair?

Wesley’s Podcast, elke maandagavond vanaf 21.00 uur op RTV Purmerend (radiofrequentie 104.9 FM en televisiekanaal Ziggo 36 en KPN 1390). De podcast is tevens te beluisteren via je favoriete podcastapp.