Boeren blokkeren N235 en N247 met tientallen trekkers en hooibalen

Het verkeer bij Het Schouw wordt op dit moment door tientallen trekkers en hooibalen geblokkeerd. Dat schrijft mediapartner NH Nieuws. Het advies is om niet over de N235 of N247 richting Amsterdam te rijden.

De hele week zijn er al boerenprotesten in het land en ook in onze eigen regio ontkomen we er niet aan. Al een aantal uur geleden liggen er hooibalen op de weg en staan er trekkers zodat het verkeer niet meer door kan rijden. Het is nog niet bekend tot hoelang de weg geblokkeerd zal zijn. 

Bussen geblokkeerd

Niet alleen auto's, maar ook de bussen staan te wachten totdat ze weer door kunnen. "Ik hoorde net van een man dat het de hele avond kan duren. We hadden veertig passagiers mee, maar die zijn inmiddels naar huis gaan lopen", vertelt één van de buschauffeurs. 

'Dit is het begin van een oorlog'

Als het aan boer Jan van Zanten uit Zuiderwoude ligt, dan is het einde van de protesten nog niet inzicht. "Wij gaan door totdat ze ons gelijk geven. Dit is het begin van een oorlog."

Volgens de Van Zanten heeft een gesprek gehad met agenten die naar de wegblokkade zijn gegaan. Hij heeft met deze agenten afgesproken dat ambulances en politiewagens met spoed er langs mogen. "We hebben het expres na de spits gedaan, zodat de mensen wel naar huis konden komen", legt hij uit. "Maar de bussen hebben pech."

Het is nog niet bekend tot hoelang de weg geblokkeerd zal zijn.