BookTok in de Bibliotheek: BookTokkers, schrijvers en meer

Fan van BookTok? Op zaterdag 17 juni is er een BookTok event in de Bibliotheek van Purmerend. Bezoekers kunnen meet & greets, hapjes, drankjes en muziek van DJ Senna verwachten.

Op het populaire sociale mediaplatform TikTok worden iedere dag jongeren aangemoedigd om hun telefoon neer te leggen en ruimte in hun handen te maken voor een boek. Onder de hashtag #BookTok wisselen TikTok-gebruikers hun kennis en informatie uit over hun favoriete boeken, om op die manier andere gebruikers te inspireren (‘influencen’) om te gaan lezen. En ook boekwinkels en uitgevers merken deze nieuwe trend op: er worden steeds meer boeken verkocht.

Activiteiten

Speciaal voor Book(Tok)-liefhebbers organiseert Bibliotheek Purmerend op 17 juni een evenement. Van 14:00 tot 18:00 zijn er onder meer meet & greets met schrijvers van Young Adult boeken, zoals Lotte van den Noort en Carlie van Tongeren, en met BookTokkers @aaronleest, @gitanareads en @readyourheartout. Daarnaast geeft @billyleest een workshop met tips om BookToks te maken en ontvangen bezoekers 10% korting op Engelstalige boeken op de ‘Bookish markt’. 

Tickets

Voor bibliotheekleden zijn de tickets €7,50 inclusief een goodiebag en een lot voor de loterij die vanaf 17:15 uur wordt gehouden. Voor niet-leden zijn tickets €10,00, waar wederom een goodiebag en een lot bij inbegrepen zijn. Voor meer informatie en het bestellen van de tickets, bezoek de website: bibliotheekwaterland.nl/booktokevent.html

Foto: Evert Ruis