Boosterpriklocatie evenemententerrein opent 20 december

Op dit moment herrijst een tijdelijke vaccinatielocatie op het evenemententerrein aan de Purmerenderweg P. De locatie van GGD Zaanstreek-Waterland zal maandag 20 december opengaan.

Met het oog op de boostercampagne wordt het tentpaviljoen gerealiseerd. Naar verwachting zal de regionale gezondheidsdienst het terrein tot en met november 2022 gebruiken.

De campagne wordt gestart om het coronavirus verder terug te dringen. Vooralsnog kunnen inwoners alleen met een afspraak de derde prik halen. In december krijgen 60-plussers een uitnodiging voor de boosterprik.

Vaccinatiestrategie

De boosterprikcampagne betekent een nieuw hoofdstuk in de vaccinatiestrategie. Vanaf 15 januari is geprikt in Sporthal De Beuk. Het sportcomplex aan de Van IJsendijkstraat gold tot en met 15 augustus als dé vaccinatielocatie van Zaanstreek-Waterland. Na een aantal maanden werd tevens een locatie in Koog aan de Zaan geopend, die inmiddels ook gesloten is.

Op dit moment wordt er geprikt in een kleine basislocatie in Zaandam en in het Dijklander Ziekenhuis. Op de nieuwe locatie aan de Purmerenderweg zullen alleen boosterprikken worden gezet.