Boutique Hotel Brasa Beemster officieel geopend

Locoburgemeester Mario Hegger heeft samen met eigenaren Bas Poel en Annemieke van Wijnen het boutique hotel Brasa Beemster officieel geopend.

Bas Poel memoreerde dat op de locatie van Brasa Beemster in 1612 al een tent heeft gestaan om de prinsen Willem Frederik en Maurits van Oranje te ontvangen. Deze wilden het net drooggemalen land met eigen ogen aanschouwen. De huidige eigenaar van het pand heeft meer recentelijk ook de toenmalige koningin Juliana een rondleiding mogen geven. “Er zijn foto’s waarop staat dat het Heerenhuis decennia terug een ANWB Bondshotel is geweest, dus de geschiedenis herhaalt zich”, aldus een trotse Poel.

Vier sterren superieur

Aad Jones van Hotel Sterren beloonde de inspanningen van Poel en zeker ook van Annemieke van Wijnen met een ‘vier sterren superieur’. Mario Hegger voegde daar een door de gemeente geschonken extra ster aan toe. “Gelukkig is het hier wel gelukt een hotel te realiseren”, sprak hij met enige zelfspot. Doelend op het door de Raad van State afgekeurde bouwplan van het van der Valk motel elders in de gemeente.

Bezetting

Daarna kon het glas geheven worden en waren er rondleidingen. Waarbij slechts een aantal kamers te bezichtigen waren omdat het overgrote deel al bezet was door gasten. Dat komt dus wel goed.

Foto: Geert Heikens