Bouw appartementencomplex Terrazza definitief

Het nieuwbouwproject Terrazza, waar voorheen Marts Meubels zat, hing 3 drie maanden geleden nog aan een zijden draad. Gister ,13 oktober, liet wethouder Verkroost (CDA) aan de raad weten dat de bouw van het appartementencomplex met 291 woningen waarvan 84 in de sociale huur definitief doorgaat. De laatste obstakels, twee beroepsprocedures tegen de bouw, zijn inmiddels ingetrokken. Op de site van Steengoed BV is te lezen, dat de projectontwikkelaar in gesprek is gegaan met de mensen die beroep aangetekend hebben. 

Bijzonder voortraject

De politieke voorbereiding van het project had de nodige voeten in de aarde. Zo leek het er even op dat de benodigde vergunningen niet op tijd geleverd zouden worden. Onder druk van een aantal politieke partijen aangevoerd door Jordi Albers van GemeentebelangenPurmerend kwam er een extra raadsvergadering in de vakantieperiode om de besluitvorming over de vergunningen te versnellen. 

Hoe verder

De sloop van de oude gebouwen start eind oktober. Steengoed BV en woningcorporatie Wooncompagnie hebben Huib Bakker Bouw (HBB) in de arm genomen voor de bouw. Die zal na de sloop het bouwterrein gereedmaken voor de funderingswerkzaamheden. 

Start van de bouw

De verwachting is dat de bouw begin 2024 van start gaat en de appartementen eind 2026 opgeleverd zullen worden. Aannemer HBB informeert de buurt over de voortgang van de werkzaamheden via huis-aan-huisbrieven. 
Foto’s en bewerking: E.Ruis