Bouw van 57 sociale huurwoningen binnenkort van start

Niets staat de bouw van 57 sociale huurwoningen aan de Gorslaan 10 nog in de weg. Het bezwaar van een omwonende tegen het ontbreken van eigen parkeerplekken voor toekomstige bewoners, is door de Raad van State ongegrond verklaard. 

In mei 2021, boog de Raad van State zich al over deze kwestie. Het oordeel was toen dat er informatie ontbrak. Met name over de vraag of er in de omgeving wel voldoende ruimte is voor nieuwe bewoners om hun auto kwijt te kunnen. Het college van Purmerend kreeg de gelegenheid om de benodigde informatie aan te leveren. Op basis van een door externen uitgevoerd parkeeronderzoek luidt het oordeel nu dat die ruimte er is. Daarbij zijn de 32 openbare parkeerplekken op het nabij gelegen complex Oeverlanden meegerekend. 

Een woordvoerder van architectenbureau EWP die de verbouw begeleidt, laat weten blij te zijn met de uitspraak. ‘Het is geweldig dat er nu een einde komt aan de vertraging die inmiddels al zes maanden heeft geduurd’. Hij laat weten dat de bouw binnenkort wordt opgestart. Naar alle waarschijnlijkheid zullen voor eind 2024 nieuwe bewoners hun intrek kunnen nemen. Woningbouwcorporatie Intermaris gaat de woningen verhuren.