Bram en Hetty vieren zestig jarig huwelijk met etentje

Bram en Hetty leerden elkaar jaren geleden kennen in het Heerenlogement. Hetty was toen zestien en mocht voor de eerste keer uit. Het was liefde op het eerste gezicht. De Purmerenders zijn zestig jaar getrouwd. 

Na hun trouwen zijn ze gaan wonen op een woonark. Zij verhuisden daarna verschillende keren, van Purmerend naar de Beemster en uiteindelijk weer terug naar Purmerend. Bram werkte als graficus 40 jaar bij de Perscombinatie. Hetty werkte voor het Ziekenfonds en Draka. Toen de kinderen er waren is ze gaan helpen bij de verkoop van groenten en fruit aan huis bij haar ouders in de Beemster. Bram en Hetty kregen een zoon en een dochter en hebben inmiddels ook drie kleindochters en twee achterkleinkinderen.

Actief

Ook vandaag de dag zijn de 84-jarige Bram en Hetty (79) nog zeer actief. Bram houdt van puzzelen, sudoku en klusjes doen bij de kinderen. Maar hij bewerkt op de computer ook foto’s en maakt boekjes voor de (klein)kinderen. Hetty leest en wandelt graag. Daarnaast houdt ze van knutselen, kleding breien/ haken/ naaien en plantjes verzorgen. Ook bezoeken ze geregeld kennissen in de buurt.

Vanwege het zestig jarig huwelijksjubileum kwam wethouder Mario Hegger langs met een bloemetje. Het jubileum wordt gevierd met een etentje.

Foto's: Evert Ruis