RTV Purmerend.nl

Brandweer rukt 376 keer uit tijdens storm Eunice

De regionale brandweer is tijdens storm Eunice 376 keer uitgerukt. Dat meldt Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland op Twitter.

Niet alleen in de regio Zaanstreek-Waterland, maar in het hele land zijn vrijdag een groot aantal meldingen van stormschade binnengekomen. Per regio gaat het om honderden meldingen. In Zaanstreek-Waterland is de brandweer 376 keer uitgerukt. De meeste meldingen kwamen uit Purmerend en Zaanstad.

NL-alert

In de middag van 18 februari werd een landelijk NL-alert verzonden. De oproep was om binnen te blijven en alleen 112 te bellen bij levensgevaarlijke situaties. En dat was niet voor niks. Ook in Zaanstreek-Waterland ging het een aantal keer mis. Zo blokkeerde een omgewaaide boom de Burg. Kooimanweg, viel een boom tegen een woning in de Landauerstraat en belandde een bestelbusje in een sloot aan de Purmerlanderrijweg in Purmerland.

‘Bedankt voor jullie inzet!’

In de loop van de nacht nam de storm in kracht af. ‘‘Ook vanochtend zijn er eenheden op pad om ongeruste bewoners te helpen’’, meldt Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland op Twitter. ‘‘Aan al onze hulpverleners in Zaanstreek-Waterland: bedankt voor jullie inzet!’’