Brute beroving in Weidevenne, daders op de vlucht

Een persoon is in de nacht van maandag op dinsdag lichtgewond geraakt bij een gewelddadige beroving. Dat gebeurde op het Saarland in de Weidevenne. Het slachtoffer is ter plekke geholpen door ambulancepersoneel en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Het is dinsdagochtend rond 04:00 uur als de slachtoffers thuiskomen van een familiebezoek. Ze worden opgewacht door drie mannen, die ze onder bedreiging van een vuurwapen willen beroven. De groep krijgt uiteindelijk spullen en er ontstaat een worsteling tussen de slachtoffers en de vermoedelijke daders. Wanneer een huisgenoot van de slachtoffers naar buiten komt om polshoogte te nemen, vluchten de drie verdachten in onbekende richting.

Voortvluchtig

"We hebben de verdachten nog niet aangehouden en zijn druk met het onderzoek", vertelt een politiewoordvoerder aan RTV Purmerend. "We willen graag getuigen oproepen die iets hebben gezien of op een andere manier betrokken meer weten van deze beroving."

De politie is bereikbaar via 0900-8844. Voor deze zaak is ook Meld Misdaad Anoniem beschikbaar, 0800-7000. Beelden uit de buurt kunnen geupload worden in het tipformulier.