Burgemeester opent boerderijwinkel met melktap in Noordbeemster

Met het vullen van een literfles verse melk heeft burgemeester Don Bijl de boerderijwinkel met melktap van de familie Konijn (‘Nicolaashoeve Beemster’) aan de Middenweg 54 in Noordbeemster geopend.

Het maakt de boerderijwinkel uniek; een mogelijkheid om zelf verse melk te tappen uit een machine. Burgemeester Don Bijl opende de tapmogelijkheid door zelf een fles met melk te vullen.

De Nicolaashoeve in Noordbeemster is niet onbekend. De boerderij van de familie stamt uit 1858 en de zaak is met recht een familiebedrijf te noemen. Louis en Betsie hebben het bedrijf een kwart eeuw geleden overgenomen van zijn ouders en sedert 2013 zit hun oudste zoon Niek ook in de maatschap. In drukke tijden springen de andere vijf kinderen ook bij.

Aardappelen, eieren en tulpen

Het begon allemaal vijfentwintig jaar geleden met de verkoop van grote zakken aardappelen op een provisorisch ingericht karretje op het pad. Al snel volgde kakelverse eieren en weer later tulpen van eigen land. Vorig jaar is de familie ook begonnen met het zelf maken van frites. Kortom: het assortiment groeide gestaag. De opening van een ruimte achter de jongveestal biedt nu optimale mogelijkheid om de producten te verkopen. Ook die van collega agrariërs uit de omgeving. Uiteraard met zelfbediening. Want er moet door de familie gewoon gewerkt worden op het land.

Met het officiële moment in de nieuwe boerderijwinkel kan onder meer het vullen van lege flessen beginnen en burgemeester Don Bijl, die tapte dit keer uit een ander vaatje.