Burgemeester sluit drugspand De Koog

Op basis van de aangetroffen spullen kon de conclusie getrokken worden dat de spullen gebruikt zouden worden voor de hennepkweek. Hierdoor was er sprake van strafbare voorbereidingshandelingen, zoals dat heet. Dankzij deze omstandigheden is het pand voor zes maanden gesloten. 

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor een bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs óf als er sprake is van voorbereiding daartoe. 

Door het besluit van burgemeester Bijl betekent dit dat de huidige gebruiker(s) en anderen het pand voor zes maanden niet mogen betreden. Burgemeester Don Bijl: “Ondermijnende drugscriminaliteit, zoals drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormt een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend. Elke inwoner van de gemeente Purmerend moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen, blijven melden."

Melden 

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of bij de gemeente via fraudemeldpunt@purmerend.nl.