Burgemeesters planten verbindingsboom

De burgemeesters Karen Heerschop en Don Bijl hebben woensdagmiddag een boom geplant op de hoek bij Villa Zuidwijk in Zuidoostbeemster, zo’n beetje op de grens tussen beide gemeenten. Indachtig het gezegde ‘Wie vertrouwen heeft in de toekomst, plant een boom’ willen ze dat deze verbindingsboom de fusie tussen Beemster en Purmerend per 1 januari aanstaande symboliseert.

Na 409 jaar komt er een einde de gemeente Beemster. De verbindingsboom is een van de 409 bomen die het gemeentebestuur plant als eerbetoon en afscheidsgeschenk aan de bewoners van Beemster. Rondom de verbindingsboom komt een gietijzeren hekwerk met de wapens van de gemeente Purmerend en Beemster. Rond deze boom worden vier rode zuilbeuken geplant, als symbool voor de vier kernen van Beemster die samen met deze Verbindingsboom de start van de toekomst symboliseert.

In totaal zijn er 420 plekken aangewezen waar de bomen kunnen komen te staan. Dit zijn bewust meer plekken dan bomen, omdat het tijdens het planten weleens voorkomt dat een boom op een locatie toch niet goed kan worden geplant, door bijvoorbeeld kabels- en leidingen in de grond