Buurtbewoners helpen politie: twee verdachten aangehouden voor poging diefstal

In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 april heeft de politie twee personen aangehouden in een achtertuin van de Mayonstraat in Purmerend. Een 30-jarige man uit Den Haag en 26-jarige man uit Schiedam konden door de hulp van omwonenden worden aangehouden.

De politie kreeg ’s nachts een melding van een alerte buurtbewoner. Er zou een woninginbraak plaatsvinden in de Bromostraat. De politie reed richting de straat in de Weidevenne. Daar stonden meerdere buurtbewoners de politie op te wachten. Zij gaven aan dat de verdachten mogelijk in een van de tuinen aan de Mayonstraat zaten. 

De omwonenden hielpen de politie door op verschillende plaatsen in de wijk te gaan staan. Ze hielden de boel in de gaten en meldden bijzonderheden aan de politieagenten. Een hondengeleider startte een zoektocht bij de tuinen en daar sloeg de hond direct aan. De twee verdachten konden worden aangetroffen en zijn aangehouden. Bij fouillering werd inbrekersgereedschap gevonden. Dit is in beslag genomen.

Bij de woning aan de Mayonstraat zijn geen inbraaksporen gevonden. Later bleek dat de aandacht van de verdachten waarschijnlijk gericht was op het stelen van een motorfiets.

Getuigen gezocht

De politie komt graag in contact met getuigen. Daarnaast is de politie ook op zoek naar mensen die beelden hebben van bijvoorbeeld een beveiligingscamera of videodeurbel. De politie is bereikbaar via 0900-8844.