Carrière Younes Taha El Idrissi in de lift: "Als Marokko me wil, doe ik dat"

Het is snel gegaan voor Younes Taha El Idrissi. De Purmerendse profvoetballer speelde anderhalf jaar geleden nog voor ASC De Volewijckers in Amsterdam-Noord. Inmiddels heeft hij de overstap gemaakt van Jong FC Volendam naar PEC Zwolle en is hij daar een vaste waarde geworden. “Als ik een uitnodiging voor Marokko zou krijgen, zou ik daar honderd procent voor gaan.”

Hoofdtrainer Dick Schreuder en één van zijn assistenten, Johan Plat, kende El Idrissi al vanuit zijn tijd bij FC Volendam. “Ik heb altijd goed contact met hen gehad, zij wilden mij graag halen naar PEC Zwolle. Als een trainer op zo’n manier vertrouwen in je uitspreekt, moet je gewoon gaan.”

'Tegen echte profs'

Vanaf de zomer van 2021 speelde de aanvallende middenvelder in het vissersdorp en daarvoor had hij al mee getraind bij Het Nieuwe Oranje. “Bij PEC Zwolle kreeg ik direct een kans in het eerste elftal, dat was bij FC Volendam niet. Dat is ook één van de redenen waarom ik ben vertrokken. Het is conditioneel een stuk zwaarder in de eerste divisie in vergelijking met de tweede", vertelt Taha El Idrissi aan Arno van der Breggen van Purmerend Sport. "Nu speel je tegen echte profs.”

Zes keer gescoord

Inmiddels heeft de geboren Amsterdammer zes keer gescoord voor de Zwollenaren en één assist gegeven. Dat is al vaker dan in het hele vorige seizoen. “Ik sta bij PEC op een andere positie dan bij Volendam. Vorig jaar stond ik vooral linkshalf en nu ben ik aanvallende middenvelder.”