Centrum Purmerend is tijdens de kermis aangewezen als veiligheidsrisicogebied

Om de nazomerkermis veilig te houden heeft burgemeester van Selm het centrum van Purmerend verklaard tot veiligheidsrisico gebied. Met die aanwijzing heeft de politie de mogelijkheid om, in combinatie met het ingevoerde messenverbod, tijdens de kermis preventief te fouilleren. Burgemeester van Selm laat in een persbericht weten vertrouwen te hebben in de aanpak. Van Selm: “Preventief fouilleren is een effectief middel om het aantal wapens terug te dringen en het veiligheidsgevoel te verhogen.” 

Achtergrond van het besluit

Burgemeester van Selm realiseert zich dat het een vergaande maatregel is. Van Selm: “Elke kermis trekt een groot publiek en vooral jongeren. De grote meerderheid daarvan komt voor de attracties en de gezelligheid. De afgelopen jaren is er echter een steeds grotere inzet nodig van politie en handhaving tijdens de kermisperiode, daarom dit besluit. 

Onaangekondigd

Het besluit betekent niet dat er in de praktijk voortdurend door de politie gefouilleerd zal worden. Het is de politie die in afstemming met de burgemeester en het Openbaar Ministerie de tijdstippen daarvoor uitzoekt. Het besluit geldt van 18 tot en met 22 oktober. Zie voor het aangegeven gebied de foto of klik op deze KNOP
Fotobewerking: E.Ruis