Coronapatiënt doet verhaal in documentaire van RTV Purmerend

RTV Purmerend komt met een nieuwe documentaire. In 'Een jaar met corona' wordt Bianca Langkemper gevolgd. De Purmerendse is een ex-coronapatiënte die hevig last heeft en heeft gehad van het coronavirus. Jardo Louw maakte de documentaire en is te gast in de podcast van Wesley Dekker.

De Purmerender maakte al eerder historische documentaires over onder meer het Sint Ursulaklooster en Slot Purmerstein. Nu komt hij met een nieuw, uniek en vooral persoonlijk verhaal. "Ik zat bij het radioprogramma De Zaterdagochtend, toen ik verslaggever Menno van Vliet in het Dijklander Ziekenhuis zag praten met Bianca. Hij sprak met haar over de replica van de Nachtwacht en daarna vertelde ze ook waarom ze in het ziekenhuis was. Ik wist meteen: hier moet ik wat mee doen."

Tekst gaat verder onder de podcast.

In de documentaire wordt Bianca een jaar gevolgd. De camera’s draaien tijdens leuke maar ook minder leuke momenten. Bianca: "Ik heb mij bij Jardo altijd op mijn gemak gevoeld. Dit is niet alleen mijn verhaal, maar het verhaal van velen met mij."

'Een jaar met corona' wordt regelmatig uitgezonden op RTV Purmerend en is daarnaast ook te bekijken via rtvpurmerend.nl te bekijken. De nieuwste aflevering van de podcast is maandagavond om 21:00 uur ook te beluisteren via onze zender; Ziggo 34 en KPN 1390.