Coronatestlocatie Kooimanweg sluit na anderhalf jaar

De coronatestlocatie aan de Burgemeester D. Kooimanweg in Purmerend gaat sluiten. Dat heeft burgemeester Don Bijl gemeld. Regiobewoners konden zich vanaf september 2020 laten testen op de locatie vlakbij de Wagenweg, maar dat stopt in juni.

"De huur loopt af op de huidige testlocatie", vertelt de burgemeester. De coronateststraat was eerst gevestigd achter de brandweerkazerne, maar kwam per 14 september 2020 naar de huidige locatie. De locatie werd onder meer geprezen omdat er zowel binnen als buiten testen konden worden afgenomen. "Er zijn weinig mensen die zich laten testen of vaccineren en dus gaan we efficiënter gebruikmaken van de beperkte mensen en middelen die momenteel ingezet kunnen worden door de GGD."

Purmerenderweg P

Wie zich vanaf 7 juni wil laten testen op het coronavirus kan terecht bij de tent op het evenemententerrein aan de Purmerenderweg. Sinds december 2021 is er op het terrein een priklocatie van de GGD geopend. Er moet volgens de burgemeester nog wel wat gebeuren om de vaccinatielocatie ook in te zetten als testlocatie. "Er komen enkele aanpassingen in de tent. Zo zijn er straks aparte ingangen voor vaccineren en testen. Omwonenden zullen geen last hebben van de verbouwing."

Naar verwachting is de tent tot november 2022 operationeel. "We begrijpen dat het uitzicht van directe omwonenden niet optimaal is en willen dit graag aantrekkelijker maken." De gemeente heeft aan sommige kanten van de locatie niet gesnoeid, waardoor het aanzicht groener wordt. Op een aantal hekken komt een speciaal folie met door bewoners gekozen afbeelding. "Omwonenden hebben een brief gekregen en kunnen stemmen op een afbeelding naar keuze."